Казахстанська журналістка судиться за статус біженки в Україні

Субота, 30 червня 2018, 09:39

Казахстанська журналістка Жанара Ахметова судиться з Державною міграційною службою, оскільки не може отримати в Україні статусу політичної біженки.

Про це вона розповіла в ефірі Громадського радіо.

"Зараз я у статусі здобувача статусу біженця. Ми з Міграційною службою перебуваємо в судах. Міграційна служба не визнає моєї політичної діяльності та вважає, що за політичними мотивами мені не можна надати статус", - сказала Ахметова.

Вона розповіла, що програла суд першої інстанції.

"Міграційна служба, по-перше, не бачить для мене загроз у Казахстані, по-друге, не бачить політичних мотивів", — додала журналістка.

Жанара Ахметова прибула до України в березні 2017 року і звернулася до Державної міграційної служби за наданням статусу біженки.

21 жовтня її затримали в Києві та застосували запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту. 22 листопада Ахметову звільнили.

Народний депутат Світлана Заліщук тоді повідомляла, що уряд Казахстану хоче ув'язнити журналістку на 7 років.

"Жанара - відома журналістка, за якою полює вічний президент Казахстану Назарбаєв через її статті. Жанара є членом однієї з найавторитетніших міжнародних організацій із захисту прав журналістів "Репортери без кордонів", - додала Заліщук.

Читайте такожFuck up держави Україна. Кому муляє справа Жанари Ахметової?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування