Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд Стокгольма підтвердив право PGNiG вимагати перегляду ціни на російський газ

Субота, 30 червня 2018, 18:57
Суд Стокгольма підтвердив право PGNiG вимагати перегляду ціни на російський газ

Міжнародний арбітражний суд у Стокгольмі ухвалив часткове рішення у справі польської нафтогазової компанії PGNiG проти Газпрому.

Як повідомляє Польське радіо, суд оцінив, що запитом від 2014 року щодо перегляду цін на газ PGNiG виконала обставину, передбачену у контракті з Газпромом від 1996 року. 

Зокрема, у контракті передбачалося право польської компанії вимагати зменшення ставок і встановлення нової, нижчої ціни на газ.

"Газпром протягом багатьох років відкидав можливість такої зміни, через що ціна за контрактом значно перевищувала ціни на європейських ринках", - йдеться у повідомленні.

Як заявив голова PGNiG Пйотр Возняк, часткове рішення суду задовольняє Польську нафтогазову компанію.

Наступні слухання у справі проти Газпрому призначено на 18 липня та 6 вересня, на останньому будуть присутні представники сторін.

"Конкретних рішень, визначення розміру цін та індексації до європейських біржових цін, які мали бути у цьому контракті, не було. Через це ми і наші клієнти втратили величезні гроші", - зазначив Возняк і висловив сподівання, що на конкретику щодо цін можна сподіватися "найраніше - 6 вересня цього року". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...