Трамп: Саудівська Аравія погодилася видобувати на 2 млн барелів нафти більше

Субота, 30 червня 2018, 22:18

Президент США Дональд Трамп заявив, що в ході переговорів з королем Саудівської Аравії запропонував йому "збільшити видобуток нафти до 2 мільйонів барелів, і він погодився".

Про це Трамп повідомив 30 червня у своєму Твіттері.

"Щойно поговорив з королем Салманом і пояснив йому, що у зв'язку з заворушеннями і перебоями (з видобутком) в Ірані і Венесуелі я прошу, щоб Саудівська Аравія збільшила видобуток нафти, можливо, до 2 мільйонів барелів, щоб заповнити недостатки ... Ціни такі високі ... Він погодився!", - заявив президент США.

Разом з тим Bloomberg з посиланням на ЗМІ Саудівської Аравії повідомляє, що лідери двох країн обговорили під час телефонної розмови зусилля нафтовидобувних країн за умов нестачі поставок нафти. Зазначається, що обидва лідери "підкреслили важливість збереження стабільності на нафтовому ринку", проте згадки про домовленість про 2 млн барелів або посилання на цю інформацію у місцевих ЗМІ немає.

У свою чергу представник Ірану в ОПЕК Хоссейн Каземпур Ардебілі заявив, що у разі, якщо Саудівська Аравія погодиться на пропозицію Трампа, "це означає, що він закликає її вийти з ОПЕК".

"Жодна країна не може збільшити видобуток до 2 млн барелів на день, поки не вийде з ОПЕК", - додав він.

Наприкінці червня на зустрічі представників країн-членів ОПЕК Саудівська Аравія - найбільший виробник в ОПЕК - приєдналася до рішення групи збільшити видобуток на 1 млн барелів на день.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування