Джонсон: Британія рухається до статусу колонії ЄС

Вівторок, 10 липня 2018, 03:50

Екс-голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон написав відкритого листа прем'єру Терезі Мей, у якому пояснив причини відставки.

Про це повідомляє ВВС.

За словами політика, він більше не міг залишатися в уряді, розуміючи, що його погляди щодо Brexit не розділяють більшість членів парламенту.

Він також заявив, що Велика Британія "безумовно рухається до статусу колонії" ЄС, оскільки бере на себе певні зобов'язання, не маючи при цьому можливості впливати на дії Євросоюзу.

"Brexit мав стати можливістю і надією. Це був шанс зробити все по-іншому, бути більш динамічними і максимізувати переваги Великої Британії як відкритої глобальної економіки. Ця мрія вмирає, задушена власними сумнівами", - наголосив екс-голова МЗС.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей відповіла на лист Джонсона, у якому подякувала йому за роботу та зазначила, що "здивована і розчарована" його рішенням.

"Я трохи здивована таким рішенням після продуктивного обговорення та формування детальної і комплексної проозиції щодо Brexit", - написала Мей.

"Це пропозиція, яка відповідатиме результатам референдуму та нашим зобов'язанням, які ми оголосили в нашому загальному виборчому маніфесті, щоб залишити єдиний ринок та митний союз. Це означатиме, що ми повернемо контроль над нашими кордонами, нашими законами та нашими грошима.  

Досягнута нами угода вимагає повної, колективної підтримки уряду Великої Британії. В угоді, якої ми досягли у п'ятницю, відзначається, що якщо ви не можете надати підтримку, необхідну для її забезпечення в інтересах Сполученого Королівства, то правильно, що ви повинні відмовитися", - підкреслила прем'єр.

Як повідомлялося, Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великої Британії, ставши третім міністром за 24 години, який покинув уряд.

Новим главою МЗС став екс-міністр охорони здоров'я Джеремі Хант.

Раніше стало відомо, що 9 липня пішов у відставку міністр з питань Brexit Девід Девіс та його заступник Стів Бейкер. Девіс вважає, що Тереза Мей йде на значні поступки Брюсселю.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування