Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

США готують нові мита на товари з Китаю

Середа, 11 липня 2018, 06:50

Адміністрація США планує ввести додаткові мита на товари з Китаю загальною сумою в 200 мільярдів доларів на рік.

Про це повідомив американський торговий представник Роберт Лайтхайзер, пише DW.com.

За його словами, імпортована китайська продукція буде обкладатися додатковим десятивідсотковим збором. При цьому джерела у Вашингтоні підкреслили, що список товарів поки не є остаточним, оскільки в Білому домі мають намір вислухати думки експертів. Вся процедура повинна зайняти близько двох місяців.

Таким чином, торговий конфлікт між двома країнами може ще більше загостритися. Як повідомив на минулому тижні американський президент Дональд Трамп, США сумарно можуть обкласти продукцію з Китаю митами на 500 мільярдів доларів на рік. Це приблизно стільки ж, скільки коштує весь американський імпорт з Китаю.

Трамп неодноразово звинувачував Китай і інші країни в торговельній політиці, яка приносить США збитки. Крім іншого, Трамп критикував надлишки в прибутку, які нібито отримує Китай. У Пекіні звинувачення Трампа відкидають.

Ще в ході своєї передвиборної кампанії Дональд Трамп обіцяв виправити "дисбаланс у світовій торгівлі", для чого, опинившись в Білому домі, проголосив курс на скасування вільної торгівлі та запровадження протекціонізму.

6 липня набули чинності мита США проти Китаю. Митний збір в розмірі 25 відсотків тепер поширюється на 818 найменувань китайських товарів загальною вартістю 34 млрд доларів. Серед товарів, які підпали під мита, автомобілі, елементи конструкції літаків і жорсткі диски.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування