Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Власники "євроблях", які заблокували центр Києва, озвучили вимоги

Середа, 11 липня 2018, 11:10
Власники євроблях, які заблокували центр Києва, озвучили вимоги

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які мітингують у центрі Києва, вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

Про це заявив керівник організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич у коментарі УНІАН.

Згадана урядова постанова відкрила українським поліцейським доступ до митної бази "Інспектор-2006", а законопроекти №8487 і №8488 знижують акциз на розмитнення машин.

"Перша вимога – це скасування постанови Кабінету міністрів від 20 червня №475, яка дала можливість репресувати авто на єврономерах по всій території України й практично паралізувати всю роботу митниць", – сказав Ярошевич.

"Друга – ухвалити законодавство для адекватного розмитнення таких транспортних засобів. Адже цей тиждень є останнім перед літніми канікулами Верховної Ради. Тому потрібно внести до порядку денного Ради законопроекти №8487 і 8488, щоб вони вже були зареєстровані. Адже порядок денний дає можливість поставити дату звіту", – додав він.

"Якщо ми не внесемо до порядку денного, то ми не зможемо розглянути його до ухвалення нового бюджету. Оскільки зміни до Податкового та Митного кодексів приймаються за 6 місяців до прийняття бюджету", – сказав керівник організації "АвтоЄвроСила".

З словами Ярошевича, акція безстрокова.

"Ми приїхали сюди на безстрокову акцію. Зараз лише невелика частина, яку ми змогли зібрати за одну добу, і багато людей не встигли відпроситися з роботи або доїхати", – заявив він.

Ярошевич зауважив, що акцію проводитимуть лише в урядовому кварталі Києва.

"Ми тиснемо тільки на законодавчу й виконавчу владу. Тобто на Кабмін і Верховну Раду", – сказав він.

Однак з ранку середи весь центр Києва страждає від заторів через акцію автомобілістів.

15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики.

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тисяч євро.

Читайте також: Розмитнення авто в Європі та СНД: не дешевше ніж в Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування