Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гройсман каже, що на нього чинять "шалений" тиск

Середа, 11 липня 2018, 12:28

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на нього та на працівників митної служби наразі чиниться шалений тиск через боротьбу з контрабандою.

Про це він заявив під час засідання Кабінету Міністрів у середу, 11 липня.

За його словами, за останній час у боротьбі з контрабандою є значний прогрес.

Зокрема, напередодні через систему Прозорро був проведений аукціон на закупівлю сканерів на митницю, на що з бюджету було передбачено 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Проте торги вдалося завершити із сумою всього у 600 мільйонів гривень.

"Торги закінчилися з економією реальною, яку забезпечила ДФС, 600 мільйонів гривень. Тобто, ми на 600 мільйонів менше заплатимо за сканери, за які планували заплатити на 50% більше. Це говорить про ефективність, прозорість і про нашу консолідовану позицію", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у червні окрім іншого були виявлені нові контрабандні схеми, з якими уряд успішно бореться.

"Назву вам натуральні цифри, щоб ви зрозуміли. Наприклад, товар, який був розмитнений у травні місяці, коли схеми ці працювали і ми про них не знали. Так, одна із компаній розмитнила іграшки вагою 7,2 тонн і заплатила за розмитнення у бюджет 5500 доларів за контейнер", - розповів голова Кабміну.

"Коли ми почали боротися з контрабандою у нас надходження до бюджету за той самий контейнер, за той самий товар склали 8800 доларів. Тобто, 3300, на мій погляд, осідало у карманах тих, хто завідував контрабандою в Україні", - додав він.

Гройсман зазначив, що тепер ці потоки ліквідували і всі кошти направили в український бюджет.

Він додав, що за перше півріччя уряду вдалося перевиконати показники на 20 мільярдів, але  є ще "ресурси", які, на його думку, належать українським громадянам, тому не слід припиняти боротьбу з контрабандою

"Сьогодні ми маємо шалений тиск. Він здійснюється і на мене особисто, і на митників. З різноманітними інструментами для того, щоб нас зупинити", - заявив прем'єр.

"Сьогодні у середовищі, по оперативним даним, серед контрабандистів ходить така історія: ось почекайте-почекайте, скоро домовимось, вони відступлять. Я наголошую на тому, що я ні з ким, ні про що домовлятися не збираюся. Це для мене принципова позиція. Я витримував тиск і раніше, витримаю і цей, чого би це не коштувало", - сказав Гройсман.

Також за його словами, наразі здійснюється тиск і на митників.

"Хочу підкреслити, що кожного митника, який чесно виконує свою роботу, ми захистимо. Тому треба пережити і роботи по-совісті.  Хто і якби не хотів кого скомпрометувати, все це залишиться в історії", - сказав очільник уряду.

Як повідомлялося, 20 червня Кабмін підтримав план дій по посиленій боротьбі з контрабандою та дозволив поліцейським цілодобово контролювати митників.

Прем'єр також пообіцяв зруйнувати "сірі" схеми на митниці і жорстоко карати порушників.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що окремі правоохоронці готують проти нього та уряду провокації.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування