Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Екс-голову Апеляційного суду Криму звинуватили в держзраді

Середа, 11 липня 2018, 17:01

Прокуратура Автономної Республіки Крим та співробітники Служби безпеки провели обшуки у колишнього голови Апеляційного суду АРК Валерія Чорнобука.

Про це повідомляє генеральний прокурор Юрій Луценко.

"11.07.2018 проведено обшуки у приміщеннях, в яких проживає колишній Голова Апеляційного суду АРК Чорнобук В.І. Цього ж дня, згідно вимог КПК України, здійснено повідомлення про підозру Чорнобуку В.І. У вчиненні державної зради за ч.1 ст.111 КК України", – пише Луценко.

Він зазначає, що Чорнобук вів підривну діяльність: допомагав Росії та її представникам у переході судів АР Крим на здійснення правосуддя на підставі законодавства держави-агресора.

Луценко вмістив також два відео фрагменти, на яких Чорнобук заявляє, що суди в Криму спираються в своїй діяльності на законодавство Росії, та висловлює думку, що судді, які залишилися на окупованому півострові, не є зрадниками, оскільки "присягали не президенту і народу України, а складали присягу судді".

 

Як уточнили "Українській правді" в Генеральній прокуратурі, обшуки проводились у місті Дніпро.

За даними джерела УП в правоохоронних органах, сам Чорнобук переховується від слідства. Підозру, згідно чинного законодавства, вручили родичу.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування