Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

НАТО підтвердило прагнення України до членства – офіційно

Середа, 11 липня 2018, 18:37
НАТО підтвердило прагнення України до членства – офіційно

Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Про це йдеться у декларації  учасників саміту НАТО у Брюсселі.

У документі наголошується, що незалежна, суверенна та стабільна Україна, яка твердо дотримується принципів демократії та верховенства права, є запорукою євроатлантичної безпеки.

"Ми твердо переконані в тому, що Україна має право самостійно вирішувати власне майбутнє та зовнішньополітичний курс без втручання ззовні. Зважаючи на прагнення України до членства в НАТО, ми дотримуємося наших рішень на Бухарестському саміті та на наступних самітах" - йдеться у декларації.

Учасники саміту підкреслили, що успіх широкомасштабних реформ в Україні, зокрема, у боротьбі з корупцією, матиме вирішальне значення для закладання основи для процвітаючої та мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій, які прагнуть до спільних цінностей.

"Ми усвідомлюємо зацікавленість України у розширенні можливостей в рамках Ініціативи сумісності партнерства. НАТО розглядатиме це з огляду на рішення, прийняті на Уельському та на Варшавському самітах. Ми будемо продовжувати працювати з Україною, багаторічним партнером Альянсу, спираючись на принципи та цінності, закріплені в Хартії про особливе партнерство між НАТО та Україною" - йдеться у декларації.

Як відомо, згідно з рішенням Бухарестського саміту НАТО Україна та Грузія "одного дня стануть членами Альянсу".

Читайте також: "Аспірант Альянсу: що означає та що змінює новий статус у відносинах Україна-НАТО".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування