Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Агресивні дії Росії підривають безпеку НАТО – декларація саміту

Середа, 11 липня 2018, 19:37

Агресивні дії Росії, в тому числі погрози та застосування сили, підривають євроатлантичну безпеку.

Про це йдеться у декларації  саміту НАТО у Брюсселі.

"Агресивні дії Росії, в тому числі погрози та застосування сили для досягнення політичних цілей, є викликом для Альянсу та підривають євроатлантичну безпеку і міжнародний порядок, заснований на правилах" - йдеться у документі.

У НАТО нагадали, що протягом понад двох десятиліть намагалися побудувати партнерство з Росією, однак останні дії РФ зробили світ менш стабільним і передбачуваним.

"Хоча НАТО діє згідно зі своїми міжнародними зобов'язаннями, Росія порушила цінності, принципи та зобов'язання, що лежать в основі відносин між НАТО і Росією, як це викладено у Основному документі Ради Європи 1997 року, Основоположному акті НАТО-Росія 1997 року та Римській декларації 2002 року. Вона порушила довіру в основі нашого співробітництва та піддала сумніву фундаментальні принципи глобальної та євроатлантичної архітектури безпеки" - заявили учасники саміту.

"Ми підтверджуємо наші рішення щодо Росії, узгоджені на самітах Уельсу та Варшави. Ми продовжуємо реагувати на погіршення ситуації в галузі безпеки шляхом посилення стримування та позицій в сфері оборони, у тому числі шляхом прямої присутності у східній частині Альянсу" - йдеться у декларації.

В той же час НАТО наголошує, що не прагне до конфронтації з РФ, а налаштоване на діалог з Москвою.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування