Порошенко анонсував НАТО зміни до Конституції і реформи

Четвер, 12 липня 2018, 11:00

Президент Петро Порошенко наполягає на своїх намірах зафіксувати у Конституції прагнення України вступити до Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, передає "Європейська правда".

Порошенко наголосив, що його прагнення щодо зміни Конституції не зміняться.

"Це цивілізаційний вибір, і саме тому я планую зафіксувати курс України до НАТО у Конституції, щоби зробити неможливим "відкат" цієї політики", - пояснив він.

Президент України також висловив надію, що його зусилля допоможуть здобути підтримку членів Альянсу.

"Я сподіваюся, що партнери визнають і підтримають євроатлантичні прагнення України", – заявив він.

Порошенко також пообіцяв здійснювати реформи та модернізацію України, що, за його словами, стане найкращою відповіддю на агресію РФ.

"Ми підтверджуємо зобов’язання продовжувати глибоку модернізацію нашої країни у інституційному, політичному та економічному вимірах", – заявив Порошенко.

"Наші спільні зусилля – побудувати успішну, процвітаючу та стійку Україну. Це найкраща відповідь російській агресії та пропаганді", – додав президент.

Порошенко зазначив, що Україна імплементує щорічну національну програму комісії Україна – НАТО, яка допоможе "зробити Україну готовою до членства". 

Напередодні саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Читайте також "ЄС та НАТО в Конституції: навіщо Україні особливий шлях до членства"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...