Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Після конфлікту з росіянином у Туреччині українець 5 діб лежить у комі

Четвер, 12 липня 2018, 14:02
Після конфлікту з росіянином у Туреччині українець 5 діб лежить у комі

Міністерство закордонних справ докладає зусиль, щоб врятувати життя українця, який після конфлікту з росіянином 7 липня у готелі в Туреччині перебуває у комі.

Про це "Українській правді" повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Він розповів, що консул про ситуацію довідався від дружини потерпілого.

Жінка розповіла, що конфліктна ситуація між громадянином Росії та громадянином України Андрієм Совою сталася 7 липня. У результаті конфлікту українець упав і вдарився головою.  

Чоловіка з черепно-мозковою травмою і крововиливом у мозок госпіталізували до приватної лікарні, де медики прийняли рішення про термінову операцію. Нині чоловік перебуває у комі, до тями не приходив.

За даними туроператора, на місце прибула поліція, вони провели розслідування, опитали свідків та порушили кримінальну справу. 

"Інтерфакс-Україна" уточнює, що трагічна подія сталася на другий день після прильоту українців на відпочинок. Зазначається, що росіянин прийшов з сусіднього готелю і побив 57-річного жителя Запоріжжя Сову.  

Разом з тим, за даними інформагентства, у крові постраждалого було виявлено великий вміст алкоголю, тому страхова компанія визнала цей випадок не страховим і відмовилась здійснювати оплату.

Кирилич повідомив УП, що у дружини постраждалого немає коштів на оплату медпослуг та транспортування чоловіка додому.

Водночас він запевнив, що посольство України у Туреччині постійно підтримує контакт із жінкою, туроператором, страховою компанією та керівництвом лікарні.

"Ми звернулися до компетентних органів Туреччини щодо надання документів у справі", - сказав він.

Також провели переговори зі страховою компанією потерпілого щодо пошуку альтернативних шляхів вирішення проблеми покриття витрат на лікування і транспортування.

"Але ми не знайшли підтримки з цього питання", - сказав Кирилич.

Крім того, МЗС провело переговори з роботодавцем постраждалого "Запорізькою колійною машинною станцією" Придніпровської філії ПАТ "Укрзалізниця" та страховою компанією за місцем праці постраждалого для врегулювання ситуації із захисту прав громадянина України.

"Посольство тримає ситуацію на контролі, стан громадянина України залишається важким", - підсумував Кирилич.

Він додав, що особа росіянина встановлена, суд Анталії прийняв рішення про заборону підозрюваному залишати територію країни і сплатити визначену судом суму.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування