Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

До Ради могли б пройти 8 партій – GfK

Четвер, 12 липня 2018, 14:35

На виборах до Верховної Ради зараз могли б пройти "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Опозиційний блок", БПП "Солідарність", "Радикальна партія Олега Ляшка", "За життя", а також "Слуга народу" і гіпотетична партія співака Святослава Вакарчука.

Про це свідчать результати опитування GfK Ukraine, проведеного з 30 червня до 8 липня.

"При перерахуванні відсотків від тих, хто визначився з вибором (тобто якщо припустити, що ті, хто обрав варіант "важко сказати", проголосують приблизно так само, як ті, хто визначився) п’ятивідсотковий бар’єр долають 8 партій", – зазначається у прес-релізі.

Якби парламентські вибори проводили наступної неділі, як би Ви голосували?
Якби парламентські вибори проводили наступної неділі, як би Ви голосували?

За підрахунком соціологів, "Батьківщина" б набрала 18% (10% від усього населення), "Громадянська позиція" 11%, "Слуга народу" 10%, "Опозиційний блок" 9%, а "Партія Святослава Вакарчука", "Солідарність", "Радикальна партія" та "За життя" – по 8% (4% від усього населення).

Не брали б участь у виборах поки що 20% опитаних. Ще 25% респондентів було важко відповісти, чи підуть вони голосувати.

Компанія GfK Ukraine методом інтерв'ю у респондента вдома опитала 2753 осіб віком від 18 років та старше в усіх регіонах України, окрім АР Крим. У Донецькій та Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, які контролює Україна.

Максимально можлива похибка вибірки складає 1,9%.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування