Теракт у Пакистані: більше 130 людей загинули, понад 230 - поранені

Субота, 14 липня 2018, 03:49

У результаті двох вибухів смертників на передвиборчому мітингу у Пакистані у п'ятницю, 13 липня, щонайменше 133 загиблих, понад 230 - отримали поранення.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами поліцейських, смертник підірвав вибуховий пристрій поблизу колони демонстрантів біля міста Кветта на південному заході Пакистану.

У результаті цього вибуху, найбільш кривавого у Пакистані, загинули щонайменше 128 людей, включно із кандидатом на виборах парламенту 25 липня Сіраджем Райсані.

Щонайменше 200 людей отримали поранення.

Відповідальність за напад взяло угруповання "Ісламська держава".

Раніше у п'ятницю 5 людей загинули та щонайменше 32 отримали поранення в результаті вибуху, спрямованого проти іншого кандидата. Ніхто не взяв на себе відповідальність за цю атаку.

Зазначається, що у Пакистані посилилася напруженість після арешту усунутого прем’єр-міністра Наваза Шаріфа.

Наваза Шаріфа заарештували у місті Лахор на сході країни після повернення з Лондона. Перед цим він був засуджений до 10-річного тюремного ув'язнення за звинуваченнями в корупції. Його супроводжувала дочка Мар'ям.

У Лондоні в час оголошення вироку Шаріф і дочка провідували тяжко хвору дружину політика. Мар'ям, яку засудили до семи років ув’язнення, також заарештували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...