Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Напередодні зустрічі Трампу і Путіну нагадали про їхні "злочини" під час президентства

Субота, 14 липня 2018, 12:09

Лідери США та РФ мають використати майбутній саміт у Гельсінкі для вирішення найбільш гострих світових проблем у сфері  прав людини та для відновлення довіри до їхніх країн як відповідальних міжнародних гравців.

Про це йдеться у заяві міжнародної неурядової організації Amnesty International напередодні зустрічі президентів Росії та США Володимира Путіна та Дональда Трампа. 

"Ці лідери завдають страждань у власних країнах. Під час президенства Путіна відбулося різке зростання кількості порушень прав людини, включаючи катування у відділках міліції та в'язницях, зріс рівень гомофобії, підтримуваної державою, відбувається насильство над ЛГБТІ-людьми в Чечні", - зазначили в АІ.

У документі зазначається, що Росія, зокрема, відповідальна за численні порушення прав людини в Україні, зокрема продовження тюремного ув'язнення Олега Сенцова, кінорежисера з окупованого  Росією Криму, який протягом останніх двох місяців голодував на знак протесту проти політично вмотивованого тюремного ув'язнення десятків українців на території РФ. 

Також в організації закликали президентів РФ та США "зробити становище біженців та війну в Сирії пріоритетами порядку денного під час саміту", та звернути особливу увагу на порушення, що відбуваються у їхніх власних країнах.

Як зазначила старший директор з міжнародних досліджень AI Анна Найстат, майбутньому саміті лідери РФ та США "можуть почати з вирішення проблеми примусового переміщення понад 12 млн людей унаслідок війни в Сирії – ситуації, яку вони обидва дотепер ігнорували".

"Обидва президенти є відповідальними за загибель цивільних осіб у Сирії. Росія продовжує надавати допомогу сирійському уряду у вчиненні військових злочинів, а коаліція під керівництвом США так і не визнала масштаби вбивств та поранень мирних жителів у Рацці.

Найстат зазначила, що Росія "зробила практично неможливим, щоб сирійці у ній були визнані біженцями, надавши статус біженця лише двом сирійським громадянам з 2011 року, тоді як адміністрація Трампа встановила найнижчий ліміт для в'їзду біженців".

Тим часом президент Трамп керував насильницьким розділенням тисяч дітей з їхніми батьками, які намагались перетнути кордон США / Мексики, тікаючи від насильства та переслідувань у Центральній Америці.

"Подальша нездатність діяти людяно та відповідально ще більше заплямовує репутацію обох лідерів", - підсумували в АІ. 

Нагадаємо, лідери США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін зустрінуться близько 13:00 16 липня у Президентському палаці у Гельсінкі.

Трамп збирається обговорити з президентом Путіним низку питань, в тому числі, Україну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування