Учасників Pussy Riot арештували на 15 діб через акцію на фіналі ЧС

Понеділок, 16 липня 2018, 19:38

Активістка групи Pussy Riot Вероніка Никульшина, яка вибігла на поле під час фіналу чемпіонату світу з футболу, отримала 15 діб арешту.

Про це повідомляє "Медуза".

Суд визнав її винною за адміністративної статтею про порушення правил поведінки на спортивних заходах.

Як передає видання, Нікульшиній також заборонили відвідувати спортивні змагання терміном на три роки.

Згодом ще двом іншим активістам Ользі Курачовій та Петру Верзілову - суд виніс аналогічні вироки.

Нагадаємо, під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу, який пройшов у Москві на стадіоні Лужники, чотири учасниці Pussy Riot вибігли на поле, вимагаючи звільнити політв'язнів і припинити незаконні арешти на мітингах.

Як заявили на сторінці Pussy Riot у Facebook, в останній день ЧС-2018 таким чином вони провели акцію "Міліціонер береться до Гри".

"Ми вимагаємо: звільнити усіх політичних в'язнів, не саджати за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей просто так у СІЗО", - наголошується у заяві руху.

У мережі також з'явилося відео з відділку поліції, де правоохоронець, який спілкувався із затриманими, пошкодував, що "зараз не 37-й рік". 

Поліція Москви склала адміністративні протоколи на учасників російського гурту Pussy Riot, які вибігли на футбольне поле стадіону "Лужники" під час фіналу ЧС-2018 між збірними Франції та Хорватії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News