У Білорусі хочуть ув’язнити на 3 роки журналіста, який працював на Донбасі

Понеділок, 16 липня 2018, 20:10

У Білорусі прокуратура просить засудити до трьох років ув’язнення журналіста та блогера Дмитра Галка, білоруського громадянина, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Галка звинувачують у насильстві стосовно працівника білоруської міліції. Його справу почали розглядати 10 липня у суді Совєтського району Мінська.

Як повідомлялося, Галка арештували в Білорусі 22 квітня після перетину ним кордону країни.

"Радянським районним відділом Слідчого комітету ведеться кримінальна справа по звинуваченню 38-річного чоловіка у скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 КК (Насильство щодо співробітника органів внутрішніх справ)", - заявили в управлінні Слідчого комітету по Мінську.

Сам журналіст заперечує сутичку з міліціонером. Крім того, за твердженнями "Білоруського партизану", Галка вже адміністративно покарали за цей інцидент.

У коментарі Kyiv Post, Галко раніше заявляв, що поліцейський рейд пов’язаний із його професійною діяльністю.

У його квартирі знаходився сервер опозиційного видання "Білоруський партизан", заснованого Павлом Шереметом.

Сам Галко раніше працював у ньому журналістом та редактором. Крім того, там працює його колишня дружина.

Галко звільнився з "Білоруського партизана" у 2017 році, заявляючи, що причиною для цього стало придушення білоруською владою незалежних ЗМІ.

Після інциденту він із сином поїхав в Маріуполь, де живе його дружина. Син Ян вже повернувся назад у Білорусь, а Дмитро хотів поїхати у Мінськ, щоб побачитися із сином.

З 2014 року він жив поперемінно у Мінську та Маріуполі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування