Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місто Дніпро може залишитися без води, якщо до завтра не отримає хлор

Понеділок, 16 липня 2018, 20:49

Дніпро та прилеглі міста можуть залишитися без питної води через відсутність рідкого хлору.

Про це повідомляє комунальне підприємство Дніпропетровської облради "Аульський водовід".

"КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє, що на підприємстві склалась надзвичайна ситуація. У зв’язку з відсутністю поставок рідкого хлору від ТОВ "Аульська хлоропереливна станція", яка не в змозі виконувати умови договору поставки внаслідок зупинки виробництва на AT "Дніпроазот", на підприємстві залишився запас хлору до 9:00 год 17 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

У підприємстві зазначають, що через відсутність реагенту для знезараження води, "Аульский водовід" може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам’янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів з 9:00 год. 17 липня 2018 року.

Раніше підприємство "Дніпроазот", який є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. Робота "Дніпроазоту" зупинилася 15 червня через підвищення ціни на газ.

"У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. Про складну ситуацію асоціація "Укрводоканалекологія" повідомила уряд з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору", - зазначали у Асоціації "Укрводоканалекологія". 

Наразі ситуацію з поставками хлору не вирішено. Питання щодо відновлення поставок рідкого хлору монопольним підприємством АТ "Дніпроазот" також вирішити наразі не вдалось. 

У "Київводоканалі" попередили, що через припинення поставок та зупинку виробництва рідкого хлору на "Дніпроазоті" можуть бути проблеми із подальшим знезараженням питної води. 

13 липня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що рідкий хлор для очищення питної води в Україні буде попри проблеми хімзаводу "Дніпроазот".

У Миколаєві з 10:00 16 липня водопостачання абонентам МКП "Миколаївводоканал" буде знижено у зв'язку з мінімальним запасом рідкого хлору для знезараження питної води.

Харків може лишитися без води вже в цю суботу. Миколаїв, Кривий Ріг, Житомир можуть залишитись без очищеної питної води в серпні.

Читайте також: Хлорний колапс. Водоканали країни на межі катастрофи

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...