Політтехнолог Гайдай: Думаю, що НФ навіть не наважиться висуватися на вибори

Середа, 18 липня 2018, 11:30

Політтехнолог Сергій Гайдай, який займався кампанією "Народного фронту" в 2014 році, вважає, що у цієї політичної сили немає майбутнього.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Я його (майбутнього – ред.) не бачу. Якщо ви подивитеся на цифри, саме "Народний фронт" підібрав розчарований електорат Порошенка після президентських виборів. На той час польові командири і майданівські політики, які влади не отримали, здавалися альтернативою", - сказав Гайдай.

Він додав, що другим фактором успіху стала зрозуміла народу пропозиція щодо незалежної від президента другої гілки влади (Верховна Рада, уряд і прем'єр).

"Яценюк здавався тоді найбільш адекватною людиною, яка могла би підхопити і продовжити реформи. Те, що він потім не виконав, позначилося на його рейтингу – сьогодні він нижчий, ніж у БПП. Тобто "Народного фронту" практично не лишилося як політичного проекту" , - сказав політтехнолог.

На його думку, "Народний фронт" "доживає свої останні дні у Верховній Раді і навряд чи вже відродиться".

"Я думаю, що вони навіть не наважаться висуватися на вибори. Думаю, що різні групи, з яких складається "Народний фронт", так чи інакше будуть намагатися інтегруватися в інші політичні проекти", - сказав Гайдай.

Він додав, що, наприклад, вже бачив члена "Народного фронту" Леоніда Ємця на круглих столах у Юлії Тимошенко.

Детальніше читайте в інтерв'ю Сергія Гайдая: "Головна проблема Гройсмана – занадто велика інтеграція з Порошенком"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування