Денісова дорікнула "Червоному хресту" за байдужість до українських бранців

Середа, 18 липня 2018, 12:57

Омбудсмен Людмила Денісова обурена тим, що представники "Червоного хреста" відвідують і передають посилки арештованим сепаратистам, проте ігнорують українських бранців на окупованих територіях і в Росії.

Про це вона сказала журналістам перед засіданням уряду, повідомляє "Укрінформ".

Уповноважена Верховної Ради з прав людини наполягає на дзеркальному відвідувані представниками ЧХ і українських полонених, і затриманих сепаратистів.

"Сьогодні в мене чергова зустріч з українським відділенням "Червоного хреста", з паном Ешліманном. Я буду говорити дуже жорстко з ним, бо за чотири місяці, які писали їм листи, вони жодного нашого бранця не відвідали. Тому треба запропонувати таку ж модель, яку запропонувала РФ щодо дзеркальності і синхронності цих відвідувань", - сказала Денісова.

"Вони передають їм (сепаратистам - ред.) посилки, передають листи, але до жодного нашого бранця вони не ходили. Ні в так званих "ДНР/ЛНР", ні в тимчасово окупованому Криму, ні в Російській Федерації", - додала вона.

Омбудсмен наголосила, що не може бути так, щоб представники ЧХ відвідували сепаратистів і не ходили до українських бранців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...