ГПУ видала Туреччині журналіста, якого підозрюють в організації перевороту в 2016 році

Середа, 18 липня 2018, 18:49

У Генеральній прокуратурі України підтверджують факт видачі на запитів турецької сторони громадянина Юсуфа Інана.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стосовно нього Генпрокуратура України ухвалено постанову про видачу на підставі запиту турецької стороні", - повідомили у ГПУ

Разом з тим у коментарі "Громадському"  дружина Інана Катерина повідомила, що її чоловік ніколи не займався опозиційною діяльністю та був у складі партії президента Реджепа Ердогана.

За словами дружини, звинувачення Інану, які закидає йому суд в турецькому Ізмірі, нічим не обгрунтовані.

Катерина Інан додала, що під час спроби держперевороту влітку 2016 року Юсуф як і всі висвітлював ті події.

"Він сам нічого не писав, брав новини з інших ресурсів. Працює журналістом 18 років. А під час державного перевороту висвітлював ті події, як і всі. У той час їздив у Туреччину на весілля сина, але потім повернувся в Україну", — розповіла жінка.

Зазначається, що Юсуф Інан, вже перебуваючи затриманим у Миколаєві, написав листа президентові Туреччини Реджепу Ердогану.

Також повідомляється, що у зверненні він наголосив, що досі входить до його партії "Справедливості та розвитку" й добре знайомий з багатьма її членами, тож виступати проти діяльності Ердогана на боці проповідника Фетхуллаха Гюлена точно не міг.

Раніше повідомлялося, що співробітники Турецької національної розвідувальної організації доставили з України в Туреччину Юсуфа Інана, якого підозрюють у причетності до організації FETÖ Фетхуллаха Гюлена та звинуваченого в організації спроби перевороту в 2016 році.

Журналіст Осман Пашаєв у Facebook повідомляв, що є версії нібито Юсуфа Інана викрали з України турецькі спецслужби.  

Юсуф Інан вважається експертом FETÖ зі ЗМІ. Його звинувачують у тому, що він нібито створив велику кількість інтернет-сайтів, а також сторінок організації у соціальних мережах.

За дорученням Фетуллаха Гюлена Інан, як стверджується, поширював дезінформацію про турецьких політиків, намагаючись зганьбити їх в очах громадськості.

Юсуф Інан, який оголошений у розшук як член злочинної організації в провінції Ізмір, доставлений до Туреччини з України 15 липня в другій половині дня.

Співробітники турецької розвідки раніше вже проводили успішні операції з затримання прихильників Гюлена за кордоном.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування