Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну таки пустили кореспондента "Дождя" після втручання нардепа

Понеділок, 2 липня 2018, 18:27
В Україну таки пустили кореспондента Дождя після втручання нардепа

Державна прикордонна служба України пропустила кореспондента "Дождя" Олексія Коростельова, якому раніше відмовили у в’їзді.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

За інформацією "Дождя", це сталося  після того, як народний депутат Мустафа Найєм написав звернення голові прикордонного пункту аеропорту.

"Я гарантую його мету перебування в Києві з 2 по 6 липня 2018 року і забезпечую його виїзд з країни після закінчення курсу розслідувальної журналістики OPEN Media Hub", - написав Найєм.

Раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України відмовила кореспонденту російського телеканалу "Дождь" Олексію Коростельову у в'їзді в країну.

Про це сам представник російського ЗМІ повідомив у Facebook, оприлюднивши фотокопію документа.

 

Мотивація, зазначена в документі, - непідтверджена мета запланованого перебування в Україні і відсутність достатньої кількості грошових коштів.

"Рубрика "лошара": депортують з Києва через те, що я жебрак. Щоб в'їхати на територію України тепер, як виявилося, треба мати при собі не менше 50 баксів на день (їду на тиждень, отже, 450 $ треба). Як вони дізналися, що у мене немає цих грошей на карті - не знаю. Напевно, треба було показати номер рахунку в Яндекс.Гаманці", – пише Коростельов.

"Друга причина, зазначена в рішенні про депортацію – відсутність запрошення. Брехня. Їхав на стажування – все було при собі, включаючи зворотний квиток і бронь у готелі. Це при тому, що я бував у Києві двічі та приходив контроль на кордоні без зворотного квитка, броні, запрошень та іншого лайна", - заявив корреспондент "Дождя".

Коростельов зазначив, що його відправлять до Кишинева (звідки він прилетів), за рахунок української сторони.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування