Справа Браудера: Трамп відмовив Путіну у допиті чиновників США

П'ятниця, 20 липня 2018, 04:20

Президент США Дональд Трамп відхилив пропозицію президента Росії Володимира Путіна про допит російськими слідчими американських громадян, яких Москва підозрює в протиправній діяльності в РФ.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на заяву прес-секретарки Білого дому Сари Сандерс.

"Ця пропозиція була щиро зроблена президентом Путіним, але президент Трамп відхиляє її. Ми сподіваємося, Путін дозволить 12 росіянам приїхати до США, щоб довести їх провину або невинність", - наголосила Сандерс.

На зустрічі з Трампом 16 липня Путін заявив, що Москва може дозволити американському слідству взяти участь у допиті 12 громадян РФ, яких в США вважають причетними до втручання в президентські вибори.

У свою чергу, президент РФ запропонував Трампу дозволити російським слідчим допитати американських чиновників у справі Браудера.

Також повідомляється, що Сенат США проголосував за резолюцію із закликом не допускати допитів іноземними слідчими американських офіційних осіб. Резолюція, яку запропонували конгресмени-демократи, не має обов'язкової юридичної сили.

Російська влада звинувачує главу фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера у фінансових махінаціях і ухиленні від сплати податків. 

У РФ Браудера заочно двічі засудили до тюремних термінів: у 2013 році - на 9 років ув’язнення за шахрайство та несплату податків, а в 2017 році - на 9 років у справі про навмисне банкрутство.

Браудер був одним з ініціаторів прийняття в США і Канаді "актів Магнітського". Ці закони названі на честь юриста компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського. Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування