Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США стурбовані інформацією про ймовірне втручання ФСБ Росії у роботу СММ ОБСЄ

П'ятниця, 20 липня 2018, 06:43

Сполучені Штати стурбовані повідомленнями про ймовірне втручання ФСБ Росії у роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, передає "Радіо Свобода".

"США поділяють вашу стурбованість останніми повідомленнями в пресі про те, що російська розвідка отримала важливу інформацію про вашу місію.

Ми закликаємо вас повністю розслідувати такі твердження та вживати всіх необхідних заходів для захисту місії від будь-яких зовнішніх спроб поставити під сумнів її об’єктивність", – підкреслив він.

МЗС України також висловило стурбованість у зв'язку із повідомленнями про загрозу безпеці членів СММ ОБСЄ в Україні через ймовірне втручання спецслужб Росії у роботу місії.

МЗС рішуче "засуджує продовження Росією цілеспрямованої політики агресії проти України, у тому числі через підрив авторитету СММ".

Раніше німецькі ЗМІ провели розслідування і з'ясували, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії.

Відзначається, що йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

Також серед документів - міні-досьє на членів місії. Зокрема, описані їхні риси характеру, схильність до вживання алкоголю, фінансове становище, типи жінок, які їм подобаються, і тому подібне.

Згідно з дослідженням, документи, вірогідно, були передані російським агентам одним із співробітників місії ОБСЄ.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ пообіцяли розібратися із обставинами ймовірного витоку інформації.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що місія не збирала персональну та фінансову інформацію про своїх співробітників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування