Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Росія цілеспрямовано підриває авторитет ОБСЄ

П'ятниця, 20 липня 2018, 10:02

Міністерство закордонних справ України попросило керівництво Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ проінформувати про методи попередження витоку інформації у подальшому.

Про це йдеться у заяві відомства.

Повідомляється, що у МЗС стурбовані повідомленням про загрозу безпеці членів СММ ОБСЄ в Україні внаслідок ймовірного втручання російських спецслужб у роботу місії.

Там додали, що такі дії спрямовані на дискредитацію спостережної діяльності ОБСЄ.

"У цьому зв’язку МЗС звернулося до СММ з проханням поінформувати про заходи, що будуть вжиті для недопущення повторення подібних випадків у майбутньому", - сказано у повідомленні.

У відомстві додали, що Україна засуджує будь-які дії, що негативно впливають на безпеку спостерігачів СММ, зокрема погрози на їхню адресу, обмеження свободи пересування або викрадення службової чи приватного характеру інформації.

Також в  МЗС вважають, що Росія цілеспрямовано підриває авторитет СММ і перешкоджає її роботі.

Раніше у  Сполучених Штатах заявили, що стурбовані повідомленнями про ймовірне втручання ФСБ Росії у роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялося, німецькі ЗМІ провели розслідування і з'ясували, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії.

Відзначається, що йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

Також серед документів - міні-досьє на членів місії. Зокрема, описані їхні риси характеру, схильність до вживання алкоголю, фінансове становище, типи жінок, які їм подобаються, і тому подібне.

Згідно з дослідженням, документи, вірогідно, були передані російським агентам одним із співробітників місії ОБСЄ.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ пообіцяли розібратися із обставинами ймовірного витоку інформації.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що місія не збирала персональну та фінансову інформацію про своїх співробітників.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування