У Рівному - ще одна смертельна ДТП: постраждали військовослужбовці

Субота, 21 липня 2018, 14:37

У Рівному внаслідок ДТП за участю машини з двома військовослужбовцями та припаркованої вантажівки "DAF" з причепом, один з військових загинув, другий зазнав травм.

Як повідомили в облуправлінні поліції Рівненської області, аварія сталася в ніч на 21 липня на вул.Макарова.

Зазначається, що обидвоє військовослужбовців перебували поза службою.

"47-річний житель с.Бронники Рівненського району, керуючи автомобілем "Volkswagen Т4" з невідомих причини в’їхав у вантажний автомобіль "DAF" з причепом, який було припарковано по правому краю проїзної частини.  Внаслідок зіткнення водій від отриманих травм загинув на місці події", - повідомили правоохоронці. 

Пасажир автомобіля - 35-річний рівнянин - із травмами госпіталізовано до військового госпіталю.

 
 

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.286 КК. 

Як повідомляє видання "РівнеПост" з посиланням на речника ОК "Захід" Анатолія Прошина, загиблий - 47-річний сержант Віктор Мусієвич, який служив у рівненському гарнізоні.

"Загиблий служив в АТО, пішов туди ще на початку війни добровольцем "Правого сектора", потім воював у складі батальйону тероборони "Горинь". У нього залишилися дружина та син", - повідомили в ОК "Захід". 

Також зазначається, що разом з сержантом їхав 35-річний капітан із Рівного, який отримав тілесні ушкодження, його стан задовільний.

"Військові проводять службове розслідування. Автомобіль, на якому їхали чоловіки, не належить війську, капітан та сержант їхали у позаслужбовий час", - йдеться у повідомленні. 

20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Після цих аварій МВС зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах. В уряді разом з тим підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

Також глава МІУ Володимир Омелян заявив, що "тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників" розпочинається з 21 липня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування