УПЦ МП звинуватила владу в спробі перешкодити парафіянам приїхати до Києва

Субота, 21 липня 2018, 22:16

В УПЦ Московського патріархату заявляють, що їх парафіянам намагаються перешкодити взяти участь в молебні на Володимирській гірці та Хресній Ході 27 липня у столиці.

Як заявив 20 липня інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, всім перевізникам Овруцького району Житомирської області заборонили їхати цього дня по маршруту на Київ.

"Вчора-позавчора ми хотіли уточнити, чи все буде нормально, нам усі почали масово відмовляти - всі автоперевізники, всі ті, хто має свої автопарки, всі власники мікроавтобусів. Називають різні причини, але неофіційно розповідають, що 27-го виходити на рейси в напрямку Києва їм заборонили спецслужби", - сказав протоієрей Олег Домінський, в.о. Народицького благочиння Овруцької єпархії.

При цьому в УПЦ МП заявляють, що організацією автобусів для участі в урочистостях УПЦ Київського патріархату 28 липня займаються самі місцеві адміністрації.

"На 28-е число дано вказівку адміністраціям - вони організовують автобуси, у примусовому порядку збираються кошти з підприємців, всіх чиновників в обов'язковому порядку будуть садити в автобуси і везти до Філарета. Все це для того, щоб потім показати по телебаченню, що "Київський патріархат" нібито підтримують більше українців", - стверджує протоієрей Олег.

"Інформацію про активне використання адміністративного ресурсу для забезпечення масовості заходів "Київського патріархату" в День Хрещення Русі підтверджують у всіх регіонах України", - заявили в УПЦ МП.

Як повідомлялось, у зв'язку з проведенням заходів, присвячених до 1030-річчя хрещення Київської Русі в українській столиці 24,27 та 28 липня обмежать рух усіх видів транспорту на ряді вулиць.

В Києві планується 3 хресні ходи.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування