Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув'язнення – МЗС

Неділя, 22 липня 2018, 14:13
Засудженим у Греції українцям можуть зменшити термін ув'язнення – МЗС

Українцям, засудженим у Греції за перевезення нелегальних мігрантів, можуть зменшити термін ув'язнення.

Про це заявив у коментарі "Українській правді" заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

За інформацією консула, який був присутній на судовому засіданні, адвокат готує апеляцію на рішення суду, який ув'язнив двох українців - Сергія Шваюка і Петра Литвинчука - на 180 років.

Кирилич підкреслив, що верхньою межею санкції за таке правопорушення є 25 років.

"Цифри, що є вищими, ніж 25, - морально-пропагандистські або превентивні", - вважає Кирилич.

За його словами, аналіз вироку дає підстави вважати, що суд вперше за останні 3 роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта.

"Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного буде зменшено до 5-и, а це означатиме перекваліфікацію статті на 1/5  або 1/3 терміну загального відбуття терміну покарання (т.зв. "філакіси") і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу", - зазначив представник МЗС.

Петро Литвинчук (зліва) та Сергій Шваюк (справа)
Петро Литвинчук (зліва) та Сергій Шваюк (справа)
Слідство.Інфо

Як повідомлялося, 20 липня у Греції двох українців - Сергія Шваюка і Петра Литвинчука - ув'язнили на 180 років за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

У червні заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив УП, що у Греції перебуває понад 150 громадян України, затриманих або засуджених за перевезення нелегальних мігрантів, українська влада вирішує питання їхнього повернення на батьківщину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...