Адвокат, яка оприлюднила відео тортур у російській колонії, залишила РФ через погрози

Понеділок, 23 липня 2018, 11:54

Адвокат фонду "Общественный вердикт" Ірина Бірюкова, яка оприлюднила відеозапис катування ув'язненого в ярославській виправній колонії № 1, виїхала з Росії через погрози.

Про це повідомляє прес-служба фонду в Facebook.

"Захисник потерпілого від катувань в колонії № 1 Ярославля Євгена Макарова адвокат фонду "Общественный вердикт" Ірина Бірюкова виїхала з країни і звернулася в офіційні органи РФ по державний захист для себе і своєї сім'ї", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що погрози звучали від деяких фігурантів відео. 

"Ми в "Общественном вердикте" вважаємо, що загроза особистої розправи реальна і прийняли рішення, що поки СК розглядатиме заяву про держзахист, наш співробітник буде знаходитися за межами Росії", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим Слідком РФ по Ярославській області повідомляє, що особи всіх співробітників виправної колонії, які брали участь у побитті ув'язненого, встановлені.

"Сьогодні вже затримано 6 осіб. До суду будуть направлені клопотання слідства про обрання стосовно затриманих запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - йдеться в повідомленні.

У Слідкомі додали, що розшукують для затримання і інших підозрюваних.

"Проведено обшуки і виїмки документації на території виправної колонії та Управління Федеральної Служби виконання покарань Росії по Ярославській області. Під час розслідування кримінальної справи також буде дано правову оцінку діям (бездіяльності) керівництва виправної колонії та відповідальних посадових осіб УФСВП Росії по Ярославській області", - підсумували в Слідкомі.

Як повідомлялося, раніше правозахисники опублікували відео катувань ув'язненого Макарова.

На записі 18 співробітників колонії катують скутого наручниками чоловіка.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування