Удар по критиках: Трамп погрожує позбавити їх доступу до секретної інформації

Понеділок, 23 липня 2018, 23:26

Президент США Дональд Трамп розглядає питання про позбавлення статусу, який надає допуск до засекреченої інформації, екс-директору ЦРУ Джону Бреннану та іншим критикам, які працювали за часів президентства Барака Обами.

Про це повідомила речниця Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

Зокрема, Трамп погрожує позбавити відповідного статусу шістьох колишніх американських співробітників розвідки та правоохоронних органів.

Серед них -  директор ЦРУ за часів Обами Джон Бреннан, екс-директор ФБР Джеймс Комі, колишній директор національної розвідки Джеймс Клаппер, екс-директор агентства національної безпеки Майкл Гейден, колишній радник Обами з питань національної безпеки Сьюзан Райс та колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккабе.

Під час прес-конференції в Гельсінкі з Путіним Трамп відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання дійсно відбулося. Виступ Трампа жорстко розкритикували в США як демократи, так і його соратники по Республіканській партії.

Зокрема екс-глава ЦРУ Джон Бреннан звинуватив Дональда Трампа у зраді.

"Виступ Дональда Трампа на прес-конференції в Гельсінкі перевищує та виходить за межі поняття "особливо тяжких злочинів і вчинків". Це не що інше як зрада. Не тільки коментарі Трампа імбецильні, він повністю у кишені Путіна. Патріоти-республіканці, де ви?", — написав Бреннан.

Після цього директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якій наполягав на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії.

На наступний день Трамп заявив, що його слова в Гельсінкі були просто обмовкою.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування