Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Ірпеня, якого підозрюють у злочинах, вирішив змінити крісло

Вівторок, 24 липня 2018, 10:23

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк складе повноваження 2 серпня і готуватиметься до парламентських виборів.

Про це він повідомив у Facebook.

"Я, Володимир Карплюк, прийняв рішення 2 серпня 2018 року скласти повноваження ірпінського міського голови, залишаючи після себе яскраві зміни та сильну команду, яка їх збереже і в подальшому розвиватиме регіон", – заявив мер.

"Понад три роки тому жителі Ірпеня та Приірпіння обрали мене ірпінським міським головою. За цей час вдалося якісно змінити місто та регіон в цілому, показавши на загальнодержавний рівень, що зміни в Україні можливі", – зазначив Карплюк.

За його словами, "коли щиро хочеш змін і силами команди створюєш європейське місто, то тобі не цікаво триматися за посаду".

"Моїм бажанням було довести собі і людям, що країну можна змінити. Результат не залежить від однієї людини. Тому ми формували велику і ефективну команду сильних організаторів. Ця команда сьогодні здатна управляти містом і буде це робити й надалі", – заявив Карплюк.

"Своїм головним завданням зараз я бачу підтримку нашого регіону на загальнодержавному рівні. Моя наступна мета – участь у парламентській кампанії через висунення своєї кандидатури до Верховної Ради по округу, до якого входить Ірпінь та Приірпіння", – повідомив він.

Політик вважає, що всі населені пункти України мають відчути "зміни, які відчув Ірпінь".

"Тому зараз я повинен присвятити час своєму подальшому розвиткові як політика і активній роботі на окрузі. При цьому залишаю за собою політичну відповідальність за роботу нашої команди в Ірпінській міській раді та допомагатиму в розвитку міста і регіону", – заявив Карплюк.

У серпні 2017 року меру Ірпеня повідомили про підозру за ч. 2 ст. 272 ККУ: нібито на чолі ТОВ "Сарафан" Карплюк, не маючи всіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, інша отримала тяжкі тілесні ушкодження.

А в грудні 2017 року прокурор Київської області повідомив Карплюку про нові підозри: за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації).

Також меру інкримінують ч. 1 ст. 205 (придбання суб'єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненому в складі злочинної організації), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...