Водій маршрутки побив поліцейського під Києвом

Вівторок, 24 липня 2018, 11:17
Водій маршрутки побив поліцейського під Києвом

Через зауваження про "агресивне кермування" та прохання повідомити номерний знак водій маршрутки "Київ – Вишневе" побив поліцейського, який їхав цією маршруткою.

Про це повідомляє Київ.Оперативний у Facebook.

Подія сталася зранку 23 липня у маршрутному автобусі 805 (AI9109AE), інспектор патрульної поліції Ігор в цивільному одязі їхав додому у Вишневе після нічної зміни.

Зазначають, що поліцейський помітив "агресивне кермування". У спільноті пишуть, що водій пояснював це словами "підрізали", "яму об‘їхав". Потім він почав сигналити іншим кермувальникам і проїхав на червоне світло світлофора.

"Коли Ігор підсів поближче до водія і запитав його державний номерний знак, щоб повідомити його диспетчеру 102, водій відмовився показати номерний знак, фірму-перевізника і тд", - пишуть у групі.

Також повідомляють, що водій маршрутки поводився агресивно.

"Він почав нецензурно виражатися у бік правоохоронця і відмовився зупинятися на зупинці, яка потрібна була поліцейському. Відвіз його на кінцеву зупинку і побіг з ним боротися. Там же, він почав кликати "колег" на допомогу", -  додали в спільноті.

Зазначають, що до бійки долучився "друг" водія, який використав проти поліцейського сльозогінний газ.

Речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович повідомив Українській правді, що подію кваліфікували за статтею 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження)

За його словами, поліцейський в цивільному "побачив правопорушення і вирішив відреагувати".

Проте свідки, які були опитані кажуть, що поліцейський поводився зухвало і перевищив свої повноваження.

"Кажуть, що він спочатку не представився і не показав жетона. Те, що він був закритий в автобусі, то водій каже, що викликав поліцію і чекав слідчо-оперативну групу, а поліцейський викликав на підмогу патрульну поліцію", - пояснив Жукович.

Він додав, що наразі проводиться експертиза, щоб встановити тілесні ушкодження, які отримав правоохоронець.

Речник також припустив, що злочин можуть перекваліфікувати.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News