Кремль не почув реакцію Білого дому на ідею "референдуму" на Донбасі

Середа, 25 липня 2018, 09:35

Володимир Путін і Дональд Трамп на саміті в Гельсінкі справді обговорювали ідею проведення на окупованих територіях Донбасу референдуму про статус самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік".

Це підтвердив помічник президента Росії з міжнародних справ Юрій Ушаков у розмові з "Известиями".

"Ця пропозиція обговорювалася, поки реакції немає", - сказав він.

Представники т.зв. "ДНР" і "ЛНР" відмовилися коментувати виданню можливість проведення референдуму, однак акцентували  важливість російсько-американського саміту, що пройшов у Фінляндії.

Так званий в.о. "міністра закордонних справ ЛНР" Владислав Дейнего заявив, що, "можливо, початок діалогу дозволить зрушити з мертвої точки ситуацію навколо Мінських угод".

А заступник голови комітету Ради Федерації РФ із міжнародних справ Андрій Клімов вважає, що ініціативи з проведення "референдуму" можуть допомогти вирішити конфлікт: "Їх треба постійно лобіювати".

"Росія розглядає Донбас як територію України, і, звісно, питання повинна вирішувати українська сторона. Проблема в тому, що вона цього не робить", – заявив він.

Минулого тижня видання Bloomberg із посиланням на два джерела повідомило, що президент РФ Володимир Путін на закритій нараді з послами МЗС розповів, що запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум у невизнаних "ЛНР" і "ДНР" про статус територій.

Білий дім заявив, що не розглядає можливість підтримки заклику Путіна про референдум на сході України.

У Міністерстві закордонних справ України категорично відкинули таку ідею Путіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування