Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Укравтодор хотів витратити 18 мільйонів на дороги в ОРЛО – ЦПК

Середа, 25 липня 2018, 13:09

Луганський автодор виділив на ремонт доріг на окупованій частині області майже 18 мільйонів гривень, але втручання активістів змусило службу передумати.

Про це повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції".

У Центрі розповіли, що ще у березні служба автомобільних доріг у Луганській області уклала угоду з ТОВ "Євро-Буд Компані" щодо ремонту доріг на 150,11 млн грн. Однак, як стало відомо із додатку до договору про закупівлю, серед переліку об’єктів ремонту були дороги з непідконтрольної українській владі території.

 

"Ми зверталися до Луганського автодору, у якому нам відповіли, що всі кошти будуть виділятися винятково на дороги, які перебувають на підконтрольній території. Однак незрозуміло, чому автодор тоді включав у свої плани ремонт підконтрольних терористам доріг", — коментує юрист ЦПК Денис Свириденко.

За його словами, це порушує постанову ряду, згідно з якою виділення коштів з українського бюджету на окуповані території можливе лише після повернення їх під контроль української влади.

Повідомляється, що з цього приводу юристи Центру протидії корупції звернулися до Держаудитслужби, у якій згодом повідомили, що рекомендували Автодору відкоригувати обсяги робіт, вартість яких завищена на 17,8 млн грн через ремонт доріг на окупованій території.

"Після цього Укравтодор уклав додаткову угоду, за якою сума договору зменшилася на 17,8 млн грн. У новій редакції угоди не йдеться про ремонт доріг на території так званої "ЛНР", - зазначають у ЦПК.

Там зауважили, що це вже не вперше Служба автомобільних доріг у Луганській області хоче ремонтувати дорогу на окупованій частині. Так, 2015 року юристи ЦПК добилися зниження ціни договору на ремонт доріг на Луганщині на майже 300 млн грн.

Як повідомлялося, раніше про цей випадок писало видання "Наші гроші". Воно також запідозрило, що "Укравтодор" оплатить ремонт доріг в ОРЛО з бюджету України.

Але в Державному агентстві автомобільних доріг України заявили, що кошти, які закладені у бюджет на ремонт доріг, перерозподіляються на виконання робіт винятково у межах підконтрольних територій.

"При плануванні виконання робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту доріг, зокрема,  місцевого значення, до Переліку доріг включаються усі дороги області. При плануванні розподіл коштів здійснюється відповідно до протяжності доріг", - зазначили там.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...