СБУ розслідує, як запчастини зенітних комплексів вивезли до Єгипту

Середа, 25 липня 2018, 13:33

Служба безпеки розслідує, як у порушення законодавства до Єгипту були вивезені запчастини до зенітно-ракетних комплексів "Волга" та "Печора".

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на матеріали Приморського райсуду Одеси.

В травні 2013 року між Управлінням озброєння Міністерства оборони Єгипту та державним підприємством "Укроборонсервіс" з концерну "Укроборонпром" була укладено дві міжнародні угоди на постачання товарів військового призначення.

На підставі цих контрактів ДП "Укроборонсервіс" 2017 року експортував запчастини до зенітно-ракетних комплексів "Волга" та "Печора".

Для транспортування товарів Міністерство оборони Єгипту найняло французьку компанію "GeodisProjetsSas", а та в свою чергу – українську ТОВ "Альфатранс".

За версією слідства, посадові особи ТОВ "Альфатранс" доставили військові товари до Єгипту без реєстрації брокерських послуг, тобто без дозволу служби експортного контролю.

В лютому 2018 року СБУ відкрила провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України "Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю".

Максимальна відповідальність за цією статтею сягає трьох років позбавлення волі.

В липні слідство отримало дозвіл на вилучення документів, які підтверджують фінансово-господарські відносини між українськими фірмами "Альфатранс" та "Мерск Україна ЛТД". А також між останньою та французькою кампанією "GeodisProjetsSas".

Як повідомлялось, у Польщі розслідують можливу участь українського держпідприємства "Спецтехноекспорт" у незаконній торгівлі зброєю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...