Геращенко: Бойовики хочуть вести переговори про обмін лише з однією людиною

Середа, 25 липня 2018, 18:23

Російська Федерація не дала жодної відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на українців у російських в’язницях.

Про це повідомила в Facebook представниця України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко після засідання ТКГ у Мінську.

На думку Геращенко, це свідчить про те, що Росії не потрібні її громадяни.

"Повністю контрольовані РФ представники ОРДЛО заявили, що вестимуть розмову про звільнення заручників лише з однією людиною", - додала вона.

Геращенко пише, що Кремль поки що не готовий віддавати ані українців, які знаходиться у в'язницях РФ, ані українців на окупованих Донбасі і в Криму.

Українська сторона на засіданні запропонувала провести спільну зустріч за участі українського омбудсмена Людмили Денісової та її колеги з Росії Тетяни Москалькової.

"Ми готові провести таке засідання й наступного тижня. Як варіант - запропонували скайп – конференцію", - написала вона.

Також політик додала, що Україна сама визначатиме своїх переговорників і учасників груп, а не вестиметься на "хотєлки" Кремля.

Раніше в  інтерв'ю "Українській правді" Геращенко розповіла, що Віктор Медведчук у Тристоронній робочій групі у Мінську з'явився, ймовірно, з подачі його кума, президента Росії Володимира Путіна.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування