Москалькова стверджує, що Карпюк у "Володимирському централі" не скаржиться

Четвер, 26 липня 2018, 13:33

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала у в'язниці "Володимирський централ" ув'язненого українця Миколу Карпюка, і стверджує, що він не висловлює претензій до умов утримання.

Про це російському "Інтерфаксу" сказав 26 липня прес-секретар омбудсмена Олексій Зловєдов.

"Він повідомив, що у нього немає ніяких претензій ні до умов утримання, ні до персоналу Федеральної служби виконання покарань", – стверджує прес-секретар Москалькової.

За його словами, Карпюка "утримують у добре провітрюваній камері на одну людину з телевізором і відокремленим дверима санітарним блоком".

Відзначається, що Москалькова відвідала Карпюка в середу ввечері на прохання омбудсмена Верховної Ради Людмили Денісової.

Раніше російська сторона відмовила Денісовій в можливості відвідати Карпюка у в'язниці.

Зловєдов також заявив, що Москалькова поки не отримувала від української колеги Денісової запрошень на нову зустріч.

"Станом на 12:15 26 липня офіційних паперів з приводу зустрічі до нас від пані Денісової не надходило", – сказав прес-секретар.

Напередодні перший віце-спікер Верховної Ради, представник Києва в гуманітарній підгрупі тристоронньої Контактної групи по Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що Київ виступив з ініціативою про проведення нової зустрічі Москалькової і Денісової для обговорення питання обміну українських ув'язнених на російських.

За її словами, українська сторона готова провести зустріч на наступному тижні.

З 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебувала в РФ з метою відвідування незаконно засуджених українців, але їй не дозволили зустрітися з жодним із політв'язнів.

Росія продовжує ігнорувати пропозиції України щодо обміну ув’язненими.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у Росії, голодує в російській колонії вже 74-тий день, вимагаючи звільнення всіх українських заручників.

Про те, як живуть матері українських політв’язнів читайте детальніше у матеріалі УП "Голос матері

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...