Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні заочно судитимуть заступника Шойгу

Четвер, 26 липня 2018, 14:14

Солом'янський районний суд Києва вирішив судити заочно заступника міністра оборони Росії та прес-секретаря відомства Миколу Панкова.

Відповідне рішення столичний суд ухвалив 17 липня.

В Україні Панкову інкримінують підбурювання кримських військових до держзради в березні 2014 року, пособництво у веденні агресивної війни та пособництво у вчиненні умисних дій з метою зміни кордону України.

"Сприяв безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим, захопленню ними адміністративних будівель і ключових об'єктів військової та цивільної інфраструктури, котрі мають важливе оборонне і стратегічне значення", – наполягає прокуратура.

Його дії, за версією слідства, призвели до порушення територіальної цілісності України та "заподіяння збитків у вигляді втрати об'єктів державної власності" на понад трильйон гривень.

У серпні 2016 року Панкову кур’єрською службою та на електронну пошту міністерства направили підозру, пізніше – виклики до слідчого. Враховуючи, що до прокуратури він не з’являвся, чиновника оголосили в розшук та розпочали заочне розслідування.

Засідання Солом’янський суд вже призначив на 11 годину 6 вересня.

Раніше суд скасував вирок військовому з Криму Тарасу Синичаку, засудженому за державну зраду та дезертирство.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування