КНДР передала США останки загиблих у Корейській війні солдат

П'ятниця, 27 липня 2018, 06:16

Військовий літак США повернувся з Північної Кореї на авіабазу в Південній Кореї з останками військовослужбовців США, які загинули під час Корейської війни.

Про це пише AP.

Журналіст агентства, який перебуває на базі за межами Сеула, повідомив про прибуття літака з КНДР в п'ятницю, а Білий дім раніше підтвердив, що Північна Корея повернула останки.

Деталі як і раніше уривчасті, але повідомлялося, що Пхеньян поверне останки близько 55 загиблих в Корейській війні 1950-53 років американських військових, що означає початок виконання зобов'язання, взятого Кім Чен Ином під час саміту з президентом США Дональдом Трампом.

В агентстві уточнили, що зниклими безвісти в Корейській війні числиться близько 7 700 військових США, вважається, що 5300 з них досі знаходяться в Північній Кореї. Війна забрала життя мільйонів, у тому числі 36 000 американців.

12 червня в Сінгапурі пройшла зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. За підсумками зустрічі лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується здійснити "повну денуклеаризацію Корейського півострова" в спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.

Передача решток загиблих в Корейській війні американців була одним з пунктів спільного документа.

Після подальших переговорів у Пхеньяні, спрямованих на те, щоб переконати Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Пхеньян може повторити шлях В'єтнаму до процвітання і нормальних відносин з Вашингтоном.

Він нагадав, що ключем до підйому В'єтнаму стала післявоєнна співпраця зі Сполученими Штатами, яка почалася в 1985 році, коли країни почали спільну роботу з повернення останків військових США, які загинули у В'єтнамі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування