Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протидія Майдану: Екс-заступнику голови київського суду вручили підозру

П'ятниця, 27 липня 2018, 12:09

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду Києва через неправосудні ухвали щодо активістів Майдану.

Про це написав речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

Колишнього службовця суду підозрюють у злочинах передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).

Правоохоронці вважають, що підозрюваний виніс протизаконний вирок щодо двох осіб, яких затримали за нібито участь у масових заворушеннях у 2013-2014 роках.

Наразі готується клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу.

Правоохоронці перевіряють правомірність дій суду Дніпровського району Києва при затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та застосуванні запобіжних заходів щодо 11 осіб у період 18 – 19 лютого 2014 року.

Ще в січні 2017 року за переслідування учасників мітингів та зборів спрямовано обвинувальний акт стосовно 5 слідчих, заступника та начальника слідчого відділу Дніпровського РУ ГУ МВС України в Києві, прокурора відділу прокуратури Києва.

Проте судовий розгляд не розпочато через постійні подання про самовідвід суддів.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя звільнила лише 48 "суддів Майдану" – тих, що засуджували активістів Революції Гідності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...