ЗСУ намагаються ідентифікувати 85 тіл загиблих на території Донбасу

П'ятниця, 27 липня 2018, 14:24

Військові пошуковці намагаються ідентифікувати 85 тіл загиблих на території Донбасу, майже половина з них – військовослужбовці.

Про це розповів координатор гуманітарного проекту Збройних сил України "ЕВАКУАЦІЯ 200" підполковник Михайло Котелевський, інтерв’ю з яким читайте незабаром на "Українській правді".

"З 85 тіл, які зараз намагаються ідентифікувати, майже у половини є збіги за ДНК-експертизами з родичами. Це зниклі безвісти військовослужбовці. Ми припускаємо, хто саме. Вже потрібно починати працювати із сім’ями", – каже Котелевський.

Загалом, з 2014 року пошуковцям вдалося вивезти із зони бойових дій 1,5 тисячі тіл та останків українських військових.

За словами підполковника, наразі представники громадянського сектору "ЕВАКУАЦІЇ 200" продовжують роботу на окупованих територіях, хоча не так часто, як в 2014 році.

Це відбувається спільними зусиллями представників цивільного сектора з протилежного боку та Червоного Хреста.

 

На уточнення, чи працюють саме зараз пошуковці працюють на окупованій території, Котелевський відповів:

"Ні. Вони відпрацювали в червні. Знайшли ще одну людину. Зараз обговорюємо і узгоджуємо інформацію, щоб рештки передали нам. Ми припускаємо, хто це. Це не військовослужбовець, але він мав проукраїнську позицію та надавав гуманітарну допомогу нашим військовим. Обставини, при яких він там опинився, я би не хотів озвучувати".

Про переговори з бойовиками, покинуті могили та втрачені імена читайте незабаром на УП.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News