Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До суду направили обвинувальний акт щодо "депутата" окупаційної влади Євпаторії

П'ятниця, 27 липня 2018, 19:13

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт щодо депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" Сергія Осьмініна, якого підозрюють у встановленні окупаційної влади в Криму.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик, передає "Інтерфакс-Україна".

"Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт стосовно громадянина України - депутата так званого незаконно створеного органу місцевого самоврядування "Євпаторійської міської ради"- у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК для визначення підсудності по одному з районних судів Києва і подальшого розгляду по суті", - розповіла речниця.

Досудове розслідуванням встановило, що в березні 2014 року в Криму підозрюваний перевозив членів незаконно створених організацій "чорного козацтва", "самооборони Криму" та інших учасників збройних формувань для захоплення адміністративних будівель і органів місцевого самоврядування та для проведення незаконного референдуму в Євпаторії.

У матеріалах справи зазначено, що підозрюваний вказував підлеглим голосувати на незаконному референдумі.

"Зокрема, за невстановлених на даний момент досудовим розслідування обставин, не пізніше 16.03.14 ОСОБА_2 надав вказівки підлеглим йому водіям підприємства ВАТ "Машсервіс" в обовязковому порядку приймати участь у голосуванні на незаконному референдумі, а також здійснювати перевезення до місць голосування інших громадян", - йдеться у документах.

Крім того, Сергій Осьмінін, маючи українське громадянство і усвідомлюючи, що територія АР Крим з 20 лютого 2014 роки є тимчасово окупованою РФ, висунув свою кандидатуру на так звані "вибори до органів місцевого самоврядування" "Євпаторійської міської ради".

Її створила окупаційна влада РФ на території півострова від партії "Єдина Росія".

Осьмініна обрали "депутатом Євпаторійської міської ради" за одномандатним виборчим округом №2 в Євпаторії, що суперечить положенням Конституції України та закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

3 квітня Служба безпеки затримала у пункті пропуску "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом депутата так званої "Євпаторійської міської ради".

19 липня Херсонський міський суд продовжив арешт депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" Сергія Осьмініна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...