Напад на активістку в Херсоні: Мер напише листа Луценку

Вівторок, 31 липня 2018, 17:34

Очільник Херсона Володимир Миколаєнко попросить передати СБУ справу співробітниці міськради Катерини Гандзюк, яку невідомі облили кислотою.

Про це він сказав на брифінгу 31 липня.

"Я попросив підготувати листа-звернення до Генерального прокурора стосовно передачі цієї справи під нагляд і провадження СБУ", - сказав він, додавши, що під листом попросить підписатися усіх депутатів міськради.

Миколаєнко сподівається, що правоохоронці розберуться в ситуації, але його занепокоїла кваліфікація злочину - "хуліганство".

"Я не буду давати оцінку, що відбулося і хто винен, хто здійснив напад… Мене дуже непокоїть, що було зареєстровано кримінальну справу з формулюванням "хуліганство". Тут в черговий раз наша поліція ховає голову… на повсякденні напади на наших журналістів, активістів в Херсоні", - розповів він.

Він також повідомив про стан Гандзюк і запевнив, що вона забезпечена всіма необхідними ліками.

"Стан Катерини на сьогоднішній день важкий, але стабільний. Дві години тому мене допустили до неї в реанімацію. Мені вдалося з нею трохи поспілкуватися", - сказав він.

31 липня у Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Правоохоронці кваліфікували злочин за ст.296 ККУ "хуліганство".

Гандзюк керує справами виконавчого комітету у Херсонській міськраді.

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...