Суд поновив на посаді прокурора, затриманого за хабар із "зятем Ківалова"

Вівторок, 31 липня 2018, 18:03

Суд поновив на посаді колишнього заступника прокурора Подільського району Києва Олексія Білого, якого підозрюють в отриманні 150 тис. доларів хабара.

Таке рішення Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив 18 липня.

"Поновити Білого Олексія Володимировича, на посаді прокурора Київської місцевої прокуратури № 7", – йдеться у вироку.

Суд погодився визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення Білого та позбавлення його чину "радник юстиції".

Також колегія ухвалила виплатити екс-прокурору заробіток за два з половиною роки "вимушеного прогулу" – 467 893 гривень без урахування податків.

Заробіток за один місяць, 15 72 гривень, Білому мають виплатити негайно, як і поновити на посаді.

Колишній прокурор вже намагався оскаржувати своє звільнення в суді – у квітні цього року його позов розглядав Окружний адміністративний суду Києва. Тоді судді відмовили йому в усіх його проханнях, зазначивши, що Білого правомірно звільнили за порушення присяги.

В свою чергу, колегія апеляційного суду вирішила, що службове розслідування, на підставі якого посадовця звільнили, було "формальним і поверхневим".

В ході нього, на думку суддів, досліджувались виключно матеріали кримінального провадження за підозрою Білого, але не обставини, які б свідчили про вчинення ним саме дисциплінарного проступку.

У листопаді 2015 року правоохоронці затримали екс-прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка та чинного на той момент заступника прокурора цього району Олексія Білого.

На них відкрили справу за хабар у 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження.

Пізніше суд призначив їм арешт з альтернативою застави у 3,45 мільйона гривень.

ЗМІ називають Сергія Нечипоренка зятем нардепа від "Опоблоку" Сергія Ківалова. Однак сам депутат це заперечує, як і те, що його дочкою є Ірина Орєхова, дружина Нечипоренка.

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування