Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діти у таборі на Київщині могли отруїтись йогуртом

Середа, 4 липня 2018, 12:03

Отруєння дітей в оздоровчому закладі санаторного типу "Славутич" на Київщині могло відбутися у результаті вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

Про це повідомляє сайт Держпродспоживчслужби.  

Зазначається, що на момент отруєння у таборі "Славутич" перебувало 226 дітей, серед яких 26 дітей з Києва та Київської області, які відвідують ДЮСШ.

З'ясувалося, що 30 червня усім дітям на підвечірок видали йогурти з наповнювачем "Злаки" та з лактулозою місцевого виробника, термін споживання яких спливав наступної доби – 1 липня.

"У ході епідрозслідування було встановлено, що 30 червня тренери вилучили у вихованців 26 йогуртів, які видали на підвечірок, та зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму у власних кімнатах і повернули дітям для споживання через добу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що матеріали передані до Національної поліції, епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи продовжуються.

Раніше повідомлялося про підозру на отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині, одна дівчинка в комі.

ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" раніше належав благодійному фонду "Дорога майбутнього", заснованому коханкою екс-президента Віктора Януковича Любов’ю Полєжай.

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження через отруєння 12 дітей у дитячому таборі.

8-річна дівчинка, яку госпіталізували з отруєнням з оздоровчого закладу санаторного типу "Славутич" на Київщині, другу добу перебуває в комі, життєдіяльність її підтримується апаратно.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...