Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд втретє переніс дебати у справі Кернеса: не з'явилися 19 прокурорів

Середа, 4 липня 2018, 15:05

Дебати в Київському райсуді Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова і Євгена Сміцького знову не відбулися.

Про це повідомляє 4 липня "Інтерфакс-Україна", посилаючись на директора департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Харкова Юрія Сидоренка.

"Сьогодні проведення дебатів знову було зірвано через неявку прокурорів. Адвокат Геннадія Кернеса Лідія Ізовітова нагадала суду про засідання на самому початку процесу, коли було заявлено 19 прокурорів у цій справі", - сказав Сидоренко.

"Тоді держзвинувачення мотивувало необхідність такої кількості, щоб не було зривів засідань через неявку їхніх представників. Але коли процес вийшов на фінальну стадію, вже третій день жоден з 19 прокурорів не може приїхати до суду і прийняти участь в дебатах", – підкреслив він.

За його словами, сторона захисту бачить в цьому ще одне підтвердження того, що позиція звинувачення "сира і нічим не підтверджена".

Сидоренко повідомив, що суд переніс дебати на 5 липня.

Таким чином, дебати у справі переносяться третій день поспіль.

2 і 3 липня дебати також не відбулися через неявку сторін.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. У той же день депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області заявив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса й двох його охоронців.

2 квітня ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування