Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омбудсмен внесла Лимешка у свій список політв'язнів - дружина

Середа, 1 серпня 2018, 04:39
Омбудсмен внесла Лимешка у свій список політв'язнів - дружина

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова внесла "українського диверсанта" Геннадія Лимешка до списку політв'язнів.

Про це у Facebook написала його дружина Ірина Лимешко.

"Після розголосу в соцмережах справа чоловіка набрала обертів! Вперше зателефонували з Секретаріату Уповноваженого з прав людини від пані Денісової та сказали, що Гена числиться в їхньому списку як політв'язень. Але в їхньому.

Дзвонили з прокуратури АР Крим з дислокацією у м. Києві, що ведуть цю справу", - повідомила вона.

В ефірі "Громадського радіо" дружина політв'язня заявила, що Геннадія Лимешка найближчим часом мають перевезти із СІЗО у колонію для відбування покарання.

"В місті Сімферополі в СІЗО, його перед апеляцією перевели в іншу камеру, щоб він не мав можливості спілкуватися з сім’єю чи будь з ким. На днях його мають перевести із СІЗО у колонію для відбування терміну покарання, але куди, я не знаю, можливо це буде Росія, можливо Крим", - розповіа Ірина Лимешко.

24 липня Верховний суд анексованого Росією Криму залишив у силі вирок українцеві Геннадію Лимешку, заарештованому влітку 2017 року за підозрою в підготовці диверсій.

10 травня  підконтрольний Кремлю Судакський міський суд визнав Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за звинуваченням у "незаконному придбанні, зберіганні й носінні вибухових речовин".

Провину Лимешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом’якшувальних обставин, врахованих судом, – малолітня дочка Лимешка.

Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча у зв’язку з приєднанням Криму до Росії".

Термін відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року.

12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали "агентом СБУ" і звинуватили в підготовці диверсій на півострові.

Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання й допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території Криму.

У Міноборони України повідомили, що затриманий на анексованому півострові й оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...