Бунт "торнадівців": За посягання на життя правоохоронця порушили справу

П'ятниця, 10 серпня 2018, 10:19

Київська поліція відкрила провадження щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу через дії екс-бійців батальйону "Торнадо" у СІЗО 9 серпня.

"Вчора в Київському СІЗО під час проведення слідчих дій група ув'язнених погрожувала фізичною розправою та вбивством правоохоронцям: одного з них облили бензином та намагалися підпалити", – інформує відділ комунікації Києва.

"У подальшому ув’язнені почали кидати саморобні вибухові пристрої. Внаслідок цього старший лейтенант внутрішньої служби отримав травми. Усі протиправні дії задокументовано", – додає відомство.

Зібрані відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідче управління столичної поліції відкрило провадження за ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура.

9 серпня правоохоронці заявили, що екс-бійці батальйону "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО вимагали в іноземця майно та готували заворушення, а потім влаштували збройний опір. Нібито в засуджених у камері були саморобні вибухові пакети, холодна зброя та пальне.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування