СБУ та прикордонники не мають претензій до моряків "Механіка Погодіна" – Денісова

Неділя, 12 серпня 2018, 10:53
СБУ та прикордонники не мають претензій до моряків Механіка Погодіна – Денісова

СБУ та Прикордонна служба не мають претензій до моряків судна "Механік Погодін", яке було затримане в Херсоні 10 серпня.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у неділю на своїй сторінці в Facebook.

"Ще вчора я отримала інформацію від Служби безпеки та Прикордонної служби, що саме до людей вони претензій не мають. На судні перебуває 12 членів екіпажу включно із капітаном, які є громадянами Російської Федерації. Всі вони пройшли прикордонний контроль, вільні в своїх пересуваннях, їх ніхто не утримує. Вони не під санкціями", - зазначила омбудсмен.

Втім, за її словами, моряки нікуди не виходять, залишаються на судні.

Денісова уточнила, що під санкціями перебувають судно і майно, яке за попередніми даними належить компанії ВЕБ "Лізінг", внесеній до санкційного списку 26.07.2018.

Вона підтвердила, що суд щодо арешту майна відбудеться в понеділок.

"Втім я переговорила з капітаном, залишила йому свої контакти на випадок, якщо будуть зауваження та побажання. На цей момент жодних скарг/зауважень/побажань не висловлюють", - додала Денісова.

10 серпня постпред президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін повідомив, що в Херсонському порту виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО.

11 серпня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що моряки заблокованого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не покидали судно, а влада України поки не висувала проти них адміністративних або кримінальних звинувачень.

"У разі згоди української сторони планую відвідати наших моряків у порту м. Херсона", - додала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News