Ющенко погано пам’ятає, за що дав ордени Ахметову і Коломойському

Понеділок, 13 серпня 2018, 11:42

Третій президент Віктор Ющенко називає відсутність більшості у парламенті причиною провалу деолігархізації за часів його каденції.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Першим інститутом в країні є парламент, і той, хто володіє парламентською більшістю, власне, і замовляє політику країни", – відповів Ющенко на запитання про деолігархізацію.

Третій президент наполягає, що "жодного дня в парламенті не було його більшості".

"У всіх президентів до мене, окрім Леоніда Макаровича (Кравчука – УП), була більшість, тому все, що задумувалося на Банковій, робилося", – зазначив Ющенко.

Він стверджує, що уряд часто не виконував його доручень, "щоб показати, що там є другий центр політики".

На запитання про відносини з олігархами Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським екс-президент сказав, що "просто знав, що такі фігури є, було кілька ініціатив".

"Ці відносини були. Але вони були рівні, дотичні до тих проблем, які з’являлися на порядку дня президента. У мене не було якихось спеціалізованих відносин, які б працювали на якусь схему, привілею", – розповів Ющенко, додавши, що просив "найбагатші фірми" збудувати будинки для багатодітних родин, а "найбагатших людей" – відновити Батурин.

Колишній очільник держави запевнив, що олігархи гроші йому не пропонували, і що наразі він майже не підтримує з ними зв’язок.

Водночас, Ющенко не зміг пригадати, за що нагородив Ахметова та Коломойського орденами "За заслуги" І і ІІІ ступенів відповідно, назвавши це "деталями".

"Думаю, що по Рінату Леонідовичу це ті речі, які відносилися до його спортивної діяльності… Я зараз не можу сказати", – відповів третій президент.

Він розповів також, що лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонувала призначити віце-прем’єром у її уряд 2005 року Віктора Медведчука.

Більше про політичні вподобання, питання про деолігархізацію, прогнози щодо Криму й Донбасу та багато іншого читайте в інтерв'ю Ющенка: "Тимошенко і Янукович — два чоботи з однієї пари".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News